Пармезанова лодка с платна от кралски скариди

Източник: Бон Апети
Дата: 14.10.2009
Пармезанова лодка с платна от кралски скариди
 
Необходими продукти:
15 г „Пармезан“
2 бр. скариди (80–100 г)
2 бр. мариновани миди с черупката (30 г)
30 мл вино
30 мл коняк
10 г краве масло
15 г майонеза
1 стрък копър
50 г бутертесто
10 г „Пармезан“
5 г червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Пармезановата лодка се приготвя, като от хартия за печене се изрязва елипсовидна форма, върху която се настъргва пармезанът, и се слага върху плоча за печене (скара). Оставя се, докато се разтопи и порозовее. След това се дръпва от огъня, притиска се от двете страни и се поставя в подходяща форма, за да изстине във формата на лодка.
2
Маслото се сгорещява, добавят се скаридите и мидите и се запържват, налива се виното и се задушава, докато течността почти се изпари. Долива се конякът и се фламбира. След сваляне от огъня се поръсва с наситнения копър.
3
Бутертестото се оставя да се отпусне леко и се реже на триъгълничета, поставят се в тава, която се навлажнява с малко вода. Тестото се поръсва с настъргания пармезан и червения пипер. Триъгълничетата се пекат във фурна, загрята до 220 градуса, докато порозовеят.
4
На дъното на лодката се слага майонезата и върху нея по средата се закрепват бутертриъгълничетата. До тях се поставят скаридите, обърнати нагоре. Отстрани се подреждат и мидите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


136 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: