Зелена салата с езичета и лимоново-яйчена заливка

Източник: Бон Апети
Дата: 01.09.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 зелена салата
1 домат
2 с. л. зехтин
сокът от 1/2 лимон

за езика:
1 кг свински език
1 глава лук
2 клонки целина
1 дафинов лист
няколко зърна черен пипер

за заливката:
2 яйца
1/4 глава лук
1/4 кофичка кисело мляко
5-6 стръка магданоз
2 щипки естрагон
1 с. л. горчица
2 с. л. лимонов сок
4 с. л. олио
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зелена салата с езичета и лимоново-яйчена заливка
Езикът се измива обилно и се сварява заедно с приготвените лук, целина, дафинов лист и черен пипер в тенджера под налягане за 30-40 минути. След това се охлажда леко, обелва се и се нарязва на тънки филийки.
2
Зелена салата с езичета и лимоново-яйчена заливка 2
Яйцата се варят 4 минути. След това се обелват и заедно с останалите продукти за лимоново-яйчената заливка се пасират до получаване на хомогенна смес.
3
Зелена салата с езичета и лимоново-яйчена заливка 3
Зелената салата и почистеният от семето домат се нарязват на ивици и се поставят в купа. Подправят се със зехтин, лимонов сок и сол на вкус.
4
Зелена салата с езичета и лимоново-яйчена заливка 4
Във всяка порция се нарежда кръг от нарязания на филийки език и се полива с лимоново-яйчена заливка. В средата се сипва от овкусената салата и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2014
Сварих езика, но не в тенджера под налягане, а в обикновена и по тази причина го оставих за малко повече време да къкри. Изстудих го. През това време направих дресинга точно по вашата рецепта и стана страхотен. Сервирах ястието по същия начин, както от видеото и всички вкъщи много го харесаха!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
Елица сготви Брауни
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: