Прясна туршия от тиквички

Източник: Бон Апети
Дата: 02.09.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг тиквички
1/2 л ябълков оцет
1 с. л. сух риган
2 ч. ч. олио
10 стръка копър
1 червена суха чушка
4-5 скилидки чесън
3-4 филета аншоа

за маринатата:
1 л студена вода
1/2 ч. ч. ябълков оцет
2 с. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Прясна туршия от тиквички
Тиквичките се нарязват на полумесеци с дебелина половин пръст. Поставят се в голяма тенджера и се заливат със съставките за топлата марината. Кипва се и се оставя да ври 5 минути.
2
Прясна туршия от тиквички 2
След това в тенджерата се добавят изпечената и натрошена чушка, наситнените чесън и копър, поръсва се риган. Наливат се 2 ч. ч. олио и 1/2 ч. ч. оцет, разбърква се и се нарежда в буркан, като отстрани се подреждат филета аншоа.
3
Прясна туршия от тиквички 3
Налива се олио, което да покрие тиквичките поне с 1 пръст. Бурканът се затваря и се оставя да престои 24 часа, след което туршията е готова за консумация.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.10.2014
Това е любимата ни туршия, приготвяме я по всяко време, а не само зимата :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



158 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Брауни с ягоди
Николай се регистрира в сайта.
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: