Прясна туршия от тиквички

Дата: 02.09.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг тиквички
1/2 л ябълков оцет
1 с. л. сух риган
2 ч. ч. олио
10 стръка копър
1 червена суха чушка
4-5 скилидки чесън
3-4 филета аншоа
за маринатата:
1 л студена вода
1/2 ч. ч. ябълков оцет
2 с. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Прясна туршия от тиквичкиТиквичките се нарязват на полумесеци с дебелина половин пръст. Поставят се в голяма тенджера и се заливат със съставките за топлата марината. Кипва се и се оставя да ври 5 минути.
2
Прясна туршия от тиквички 2След това в тенджерата се добавят изпечената и натрошена чушка, наситнените чесън и копър, поръсва се риган. Наливат се 2 ч. ч. олио и 1/2 ч. ч. оцет, разбърква се и се нарежда в буркан, като отстрани се подреждат филета аншоа.
3
Прясна туршия от тиквички 3Налива се олио, което да покрие тиквичките поне с 1 пръст. Бурканът се затваря и се оставя да престои 24 часа, след което туршията е готова за консумация.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.10.2014
Това е любимата ни туршия, приготвяме я по всяко време, а не само зимата :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


201 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта