Салата "Капри"

Източник: Бон Апети
Дата: 30.08.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
10-15 листа зелена салата
1 с. л. наситнени листа босилек
2 с. л. балсамов оцет
8 с. л. зехтин
1 скилидка чесън
1 шепа маслини за декорация
2 домата
3-4 червени чушки
8 рулца от раци
1 с. л. каперси


Начин на приготвяне:
1
Салата
Чушките се изпичат от всички страни, обелват се и се нарязват на ивици. Салатата се измива добре и също се нарязва на ивици. Поставят се в купа.
2
Салата
Доматите се почистват от семето и месестата част се нарязва на кубчета. Добавят се в купата заедно с нарязаните надребно рулца от раци.
3
Салата
Приготвя се дресинг, като нарязаният наситно чесън се залива с балсамов оцет и зехтин, добавят се наситнените каперси и босилек и се поръсва със сол на вкус. Разбърква се, за да се смесят добре.
4
Салата
Салатата се полива с дресинга и се разбърква с ръце. При сервиране се декорира с маслини.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
Петя Пейчева се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Тарт с шоколад и ягоди
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: