Зеленчуков пай

Източник: Бон Апети
Дата: 02.09.2003
Зеленчуков пай
 
Необходими продукти:
1 пакет бутер тесто
100–150 г кашкавал
1 тиквичка
1 домат
1 зелена пиперка
1 кромид лук
1–2 шепи печурки
2–3 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Зеленчуков пай
Бутер тестото се поставя в тавата за печене, така че да покрие стените. Излишното тесто се отстранява и от остатъка с декоративна формичка или с гърлото на малка чаша се изрязват кръгчета. Навиват се във формата на цвете и се поставят по ръба на тавичката. Тестото се набожда с вилица. Запича се за 10 минути (до зачервяване) при температура 220 градуса.
2
Зеленчуков пай 2
Гъбите и всички зеленчуци без домата се нарязват наедро и се запържват в мазнината за 3–4 минути.
3
Зеленчуков пай 3
Доматите се режат на филийки и се подреждат върху запеченото тесто. Изсипва се приготвената плънка, разпределя се и се прави втори ред от резени домати. Запича се повторно при температура 180 градуса за около 30 минути.
4
Зеленчуков пай 4
След като паят е вече изпечен, се поръсва с кубчетата кашкавал и се запича отново, за да се разтопи кашкавалът.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: