Зеленчукова корма

Пъстра и постна
Източник: Бон Апети
Дата: 30.03.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 моркова
200 г замразен зелен фасул
100 г замразен грах
200 г домати от консерва
400 г нахут от консерва
200 г кокосова сметана
250 г ориз „Басмати“
20 г пресен джинджифил
1 тиквичка
1 глава лук
1 скилидка чесън
50 г филирани бадеми
1 с. л. къри на прах
2 с. л. олио
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зеленчукова корма
Оризът се измива и се вари 10–15 минути в около 500 мл подсолена вода. Котлонът се изключва и оризът се оставя похлупен, поне още 10 минути.
2
Зеленчукова корма 2
Лукът се смила в блендер, заедно с обеления джинджифил, чесъна и доматите.
3
Зеленчукова корма 3
Кърито се запържва в олиото за много кратко, налива се доматената смес и се готви на слаб огън около 10 минути.
4
Зеленчукова корма 4
Добавят се обелените и нарязани на шайби моркови и се готвят докато омекнат.
5
Зеленчукова корма 5
Слагат се и нарязаната на кубчета тиквичка, размразените грах и зелен фасул и отцеденият нахут. Наливат се около 200 мл вода и сметаната, и се готви, докато ястието се сгъсти, като накрая се посолява.
6
Зеленчукова корма 6
Филираните бадеми се запичат на сух тиган.
7
Зеленчукова корма 7
Готовото ястие се поднася върху канапе от ориза, поръсено с бадемите.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.05.2022
многоо вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2015
Прекрасна идея ! Може много да се интерпретира на тази база.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


lillyj се регистрира в сайта.
lili8 се регистрира в сайта.
Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: