Зеленчукова пилешка супа с грах

Източник: Boyan Myahovski
ТИТЛА: Чирак
Дата: 20.05.2017
Зеленчукова пилешка супа с грах
Зеленчукова пилешка супа с грах
 
Необходими продукти:
2 пилешки бутчета
3 средно големи картофа
2 моркова
2 връзки зелен лук
2 шепи грах (бланширан)
няколко стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Бутчетата се сваряват за около 30 минути, в 2 л подсолена вода, в тенджера под налягане. Изваждат се, оставят се да се охладят и се обезкостяват, а бульонът се прецежда през едра цедка в 2 тенджери. В едната се сипва 1,5 л, а в другата - 0,5 л от бульона.

2
По-голямото количество бульон се слага на котлона и когато започне леко да ври, се добавят нарязаните на малки кубчета картофи, моркови и зелен лук. Оставя се да ври за около 20 минути.
3
По-малкото количество бульон също се слага на котлона и когато започне леко да ври, се добавят месото и бланшираният грах, и се готви около 5 минути.

4
Сварените зеленчуци се дърпат от котлона и се пасират. Овкусяват се с черен пипер и се добавят грахът и месото, заедно с бульона.
Супата е готова. Да ви е сладко!

Съвет:
Може да сложите по-голямо количество картофи или по-малко бульон, така че след като се пасира, да се получи крем супа.
Аз лично исках супата да е с по-класически вид и добавих 4 шепи фиде.
Супата е с вкусно пилешко месце и със силен зеленчуков вкус и аромат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: