Доматена супа със солени бишкоти

С богат и плътен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 02.05.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 консерви домати на кубчета (по 400 г)
3 скилидки чесън
2 глави лук
4 стръка пресен естрагон
500 мл зеленчуков бульон
100 г сирене „Маскарпоне“
3 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за бишкотите:
300 г брашно
90 г краве масло (студено)
60 г сирене „Пармезан“ (+ за поръсване)
150–200 мл прясно мляко
1 яйце
1/2 с. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сол



Начин на приготвяне:
1
Доматена супа със солени бишкоти
Черният пипер за бишкотите се стрива в хаванче.
2
Доматена супа със солени бишкоти 2
В купа се смесват брашното, бакпулверът, солта, настърганият пармезан и черният пипер.
3
Доматена супа със солени бишкоти 3
Прибавя се маслото, нарязано на кубчета и се претрива с ръце, докато се получат трохи.
4
Доматена супа със солени бишкоти 4
Жълтъкът от яйцето се разбива с млякото и се налива към останалите продукти. Разбърква се до хомогенизиране.
5
Доматена супа със солени бишкоти 5
Тестото се оформя като цилиндър. Намазва се с белтъка от яйцето и се овалва в настърган пармезан.
6
Доматена супа със солени бишкоти 6
Поставя се в тава с незалепващо покритие и леко се притиска. Пече се около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
7
Доматена супа със солени бишкоти 7
След това се охлажда за 10 минути и се нарязва на филийки.
8
Доматена супа със солени бишкоти 8
Филийките се подреждат в тава и се пекат 30–40 минути на 150 градуса.
9
Доматена супа със солени бишкоти 9
Лукът за супата се реже на кубчета и се запържва в сгорещения зехтин, заедно с целите скилидки чесън.
10
Доматена супа със солени бишкоти 10
Наливат се доматите и бульонът. Овкусява се със сол и черен пипер и супата се оставя да къкри на слаб огън 20 минути.
11
Доматена супа със солени бишкоти 11
Добавят се сиренето „Маскарпоне“ и естрагонът и се пасира.
12
Доматена супа със солени бишкоти 12
Супата се сервира с бишкотите.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2017
Стана любима на всички! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


218 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: