Пилешка супа с тиквички

В свеж, летен вариант
Източник: Бон Апети
Дата: 04.06.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 цели пилешки бутчета
2 тиквички (тъмнозелени, дребни)
3 глави лук
1 стрък стеблена целина
1 морков
1 скилидка чесън
2 стръка мащерка (+ за сервиране)
80 г дребна паста (мидички)
30 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешка супа с тиквички
Бутчетата се сваряват в подсолена вода, заедно с мащерката и 1 глава лук, нарязана на едро. Бульонът се прецежда, месото се почиства от кожата и костите и се реже на едро.
2
Пилешка супа с тиквички 2
В загрят зехтин се запържват почистените и нарязани на ситно моркови, целина, лук и чесън.
3
Пилешка супа с тиквички 3
Към тях се налива бульонът и се варят, докато омекнат. Посолява се.
4
Пилешка супа с тиквички 4
Тиквичките се нарязват по дължина, почистват се от сърцевината и се нарязват на парчета.
5
Пилешка супа с тиквички 5
Пастата и тиквичките се при6авят към супата.
6
Пилешка супа с тиквички 6
Когато пастата се свари, се слага и пилешкото месо.
7
Пилешка супа с тиквички 7
Вари се още 1–2 минути и се сервира с листенца мащерка.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2019
Съвсем нов лек вкус на познатата пилешка супа!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: