Рибена чорба по манастирски

Интересна рецепта с много вкусен краен резултат
Източник: Бон Апети
Дата: 17.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г микс от дребни риби
100 г зелени маслини (без костилки)
2 картофа
2 домата
2 червени чушки
1 зелена чушка
1 глава лук
1 връзка пресен лук
1 връзка магданоз
40 мл олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Рибена чорба по манастирски
Рибата се почиства и се вари в подсолена вода, заедно с нарязаната на едро глава лук.
2
Рибена чорба по манастирски 2
Бульонът се прецежда и отново се кипва, лукът се отстранява, а рибата се оставя да се охлади.
3
Рибена чорба по манастирски 3
Пресният лук, чушките, доматите и картофите се почистват и се нарязват.
4
Рибена чорба по манастирски 4
Слагат се в бульона, налива се олиото, овкусява се със сол и черен пипер. Зеленчуците се варят на слаб огън около 30 минути.
5
Рибена чорба по манастирски 5
Добавят се и разполовените маслини.
6
Рибена чорба по манастирски 6
Охладената риба се почиства от кожата и костите и се връща в тенджерата.
7
Рибена чорба по манастирски 7
Супата се разбърква и се поднася с нарязан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: