Зеленчукова супа с паста и тофу

Дата: 16.11.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г тофу
200 г малки печурки
100 г замразен грах
50 г спанак
100 г паста орикети
1,5 л зеленчуков бульон
50 мл зехтин
2 стръка стеблена целина
2 скилидки чесън
2 моркова
1 корен пащърнак
1 стрък праз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Зеленчукова супа с паста и тофуЧесънът, празът и пащърнакът се почистват и се наситняват, морковите се обелват и се нарязват на шайби.
2
Зеленчукова супа с паста и тофу 2Гъбите се почистват и се нарязват на четвъртинки, а целината се обелва и се реже косо.
3
Зеленчукова супа с паста и тофу 3Чесънът и празът се запържват в 30 мл от зехтина, добавят се останалите нарязани зеленчуци и гъбите – и те също се запържват за кратко.
4
Зеленчукова супа с паста и тофу 4Налива се бульонът и се варят 5 минути. Добавя се пастата.
5
Зеленчукова супа с паста и тофу 5След около 5 минути, когато тя се свари, се сипва и грахът. Накрая се слага нарязаният на едро спанак.
6
Зеленчукова супа с паста и тофу 6Супата се дърпа от котлона и се овкусява със сол и черен пипер.
7
Зеленчукова супа с паста и тофу 7Тофуто се нарязва на кубчета и се запържва в останалия зехтин.
8
Зеленчукова супа с паста и тофу 8Всяка порция се сервира с кубчета тофу.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

24.03.2018
Пащърнак нямах и вместо орикети сложих фиде, но пак стана вкусна и хранителна супа. Хапнахме го като основно и се изяде веднага. Пак ще я направя, но ще пропусна тофуто.
1.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2018
Рецептата изисква доста продукти, а ефектът за месоядните хора не е толкова голям!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Десита Пенева се регистрира в сайта.
Veselina Marinova се регистрира в сайта.
Irina Marudina се регистрира в сайта.
Rumiana Angelov се регистрира в сайта.
satyo коментира рецептата Сладкиш със сушени кайсии
Plamena Ivanova коментира рецептата Леща яхния
Plamena Ivanova се регистрира в сайта.
Жанет Таракчиева се регистрира в сайта.
Катя Александрова се регистрира в сайта.
Bettyna Venkova коментира рецептата Булгур с мляко
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта