Зелеви сармички

Дата: 11.03.2010
Източник: healthandwellness
ТИТЛА: Чирак
Зелеви сармички
 
Необходими продукти:
1 кисела зелка
1 пакет кайма (500 г)
1/2 ч. ч ориз
1 глава лук
червен пипер, черен пипер, джоджен, олио на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
В купа се слагат каймата, оризът, нарязаният лук и подправките. Всичко се разбърква добре, като се прибавя и олио.
2
Отделят се листата от зелката и лист по лист се поставят на дъска. След това се слага по малко от замесената плънка и се навиват на стегнати "пашкулчета".
3
Всичко се реди в глинена дълбока тенджера (ако нямате използвайте друга), сипва се вода, колкото да покрие сармите и върху тях се поставя чиния, за да не се разместят при варенето.

4
Похлупват се и се пекат на 200 градуса за около 2 часа. Отхлупват се, изважда се чинията и се поръсва с още малко джоджен за още по-добър вкус. След това се запичат и... се консумират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Филип коментира рецептата Омлет с риба тон и домати
Радосвета Иванова публикува рецептата Козунак
Дарко публикува рецептата Фаршировани яйца
Adriana Dimitrova публикува рецептата Кекс в чаша
Adriana Dimitrova публикува рецептата Манджата на баба
Ди Алба публикува рецептата Омлет с риба тон и домати
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта