Ризото „Примавера“

Източник: Бон Апети
Дата: 10.03.2010
Ризото „Примавера“
 
Необходими продукти:
200 г ориз
50 г сирене „Пармезан“ (филетиран)
30 мл зехтин
5–6 аспержи
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 жълта чушка
1 патладжан
1 малка глава артишок (маринован)
1 кубче зеленчуков бульон
50 г краве масло
30 г глава целина
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Целината се запържва в маслото, слага се оризът и се бърка непрекъснато, като се налива разтвореният зеленчуков бульон, докато оризът достигне кулинарна готовност.
2
В отделен съд се запържват в зехтина почистените и нарязани в произволна форма зеленчуци и се овкусяват със сол и черен пипер. Прибавят се към ориза, разбърква се хубаво и преди да се сервира, се поръсва с филетирания „Пармезан”.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Белчева се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Ципура в пергамент
raq01 се регистрира в сайта.
Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: