Боб в гърне

Източник: Бон Апети
Дата: 24.02.2010
Боб в гърне
 
Необходими продукти:
2 с. л. брашно
2 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
600 г боб
1 глава лук
200 г моркови
2 червени чушки
2 сушени чушки
1/4 връзка магданоз
1 с. л. джоджен
4 с. л. олио



Начин на приготвяне:
1
Бобът се накисва в студена вода за 3–4 часа. Лукът и морковите се изчистват и измиват, нарязват се наситно и се запържват в половината от олиото.
2
Прибавят се бобът, нарязаните на кубчета червени чушки. Разбърква се и всичко се прехвърля в глинено гърне.Описание на стъпката
3
Наливат се около 2 л вода, прибавят се сушените чушки и се похлупва с капак. Оставя се за около 3 часа във фурна на 190 градуса, докато бобът се свари. Овкусява се със сол и черен пипер и, ако е нужно, се долива вода.
4
Брашното се запържва в останалото олио до златисто, добавя се червеният пипер, разбърква се и веднага на тънка струйка при непрекъснато бъркане се сипват около 150 мл хладка вода. Бърка се, докато се получи каша.
5
Добавят се един черпак от бульона на боба, джодженът и накълцаният магданоз. Разбърква се и сместа се изсипва в гърнето. Оставя се 15 минути във фурната на 200 градуса без капак.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2014
Това е класика и е много вкусна !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: