Ризото „Ди витело“

Източник: Бон Апети
Дата: 10.03.2010
Ризото „Ди витело“
 
Необходими продукти:
150 г телешко месо
30 г сирене „Пармезан“
4–5 стръка магданоз
80 г грах
1/2 кубче телешки бульон
4–5 листа босилек
100 мл доматен сос
1/2 в. ч. бяло вино
40 г челядинки
1 скилидка чесън
50 мл олио
100 г ориз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешкото месо се реже на фин жулиен и се запържва в олиото със счукания чесън и челядинките. Гаси се с виното, добавят се 2/3 от доматения сос и босилекът и се изважда от тигана.
2
В същия тиган се запържва оризът и постепенно се налива разтвореният телешки бульон, като се бърка до готовност. Връща се телешкото месо със соса в ориза и се овкусява със сол и черен пипер. Прибавят се грахът и останалият доматен сос и се поръсва с магданоза и настъргания „Пармезан”.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: