Пилешка яхния с арпаджик

Източник: Бон Апети
Дата: 10.03.2010
Пилешка яхния с арпаджик
 
Необходими продукти:
1 пиле
1 ч. л. къри
50 г олио
1 глава лук
50 г краве масло
1 морков
10 лукчета арпаджик
3 картофа
2 скилидки чесън
1 дафинов лист
2 с. л. кетчуп
200 г грах
3–4 с. л. кокосови стърготини
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Олиото се изсипва в дълбока тенджера и се загрява. Пилето се почиства и се нарязва на 8 порционни парчета, които се подсушават и се запържват в олиото до златисто, след което се изваждат.
2
Лукът се нарязва надребно, морковът – на колелца, картофите – на кубчета, а чесънът се счуква.
3
Арпаджикът се накисва във вряла вода, след 3 минути се отцежда и се обелва. Кокосовите стърготини се заливат с 1 ч. ч. вряла вода и престояват 5 минути. Водата се прецежда и се използва за готвене.
 


4
Маслото се добавя в тенджерата с олиото, запържват се лукът и чесънът за минута, поръсват се с кърито и се добавят всички зеленчуци (без граха). Пържат се няколко минути при непрекъснато разбъркване.

5
Пилето се връща в тенджерата и се залива с кокосовата вода и кетчупа, добавят се сол и дафиновият лист. Ястието се задушава на тих огън под капак 20 минути. Прибавя се грахът и задушаването продължава още 10–15 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


126 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: