Джолан в гърне по ловджийски

Дата: 10.03.2010
Източник: Бон Апети
Джолан в гърне по ловджийски
 
Необходими продукти:
500–700 г свински джолан
2–3 с. л. доматено пюре
30–50 г краве масло
250–300 г гъби печурки
3 кисели краставички
1 ч. л. сол
10–15 зърна черен пипер
1 стрък чубрица
1 в. ч. червено вино
2 сушени чушки
500 г арпаджик
1 глава чесън
1/2 в. ч. червено вино
 

Начин на приготвяне:
1
Джоланът се измива и по цялата му повърхност с остър нож се правят разрези във формата на ромб. След това се запича до златисто в грил тиган (с оребрено дъно) или скара заедно с необелената измита глава чесън.
 


2

Арпаджикът се залива с вряла вода, в която престоява, докато водата изстине, след което се обелва.
 


3
Запеченият джолан с необелената глава чесън се поставят в глинен гювеч, добавят се арпаджикът, целите сушени чушки, виното и се налива гореща вода, колкото да покрие продуктите. Овкусява се с подправките, посолява се и капакът на гювеча се запечатва с тесто. Пече се във фурна около 2 часа – първите 30 минути на максимална температура, а след това при температура 150–160 градуса.
4
Киселите краставички за соса се нарязват на ивички, гъбите – на едри парчета, и се запържват 1–2 минути в маслото. Прибавя се доматеното пюре, разбърква се, разрежда се с виното и се вари, докато то се изпари. Джоланът се изважда и се обезкостява. Сместа от тигана и нарязаното месо се връщат в гювеча и ястието се запича 10–15 минути.
 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта