Пикантно телешко, задушено с шалот и розмарин

Дата: 10.03.2010
Източник: Бон Апети
Пикантно телешко, задушено с шалот и розмарин
 
Необходими продукти:
600 г телешки шол
няколко стръка пресен розмарин
сол и черен пипер на вкус
100 мл зехтин
100 мл червено вино
1 с. л. чили сос
1 ч. л. червен пипер
1 кубче зеленчуков бульон
200 г домати
200 г картофи
1 морков (около 150 г)
300 г шалот (малки лукчета)
магданоз или пресен лук за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Телешкото се реже на кубчета. Зехтинът се загрява на максимално силен огън и месото се запържва за около 5 минути. Добавят се разполовените шалоти и наситнените моркови.
2
След 5 минути се добавят картофите, нарязани наедро, и всичко се пържи още 5 минути. Подправя се с чили сосът и червения пипер, бърка се около 30 секунди и се сипва виното.
3
След като алкохолът изври, се добавя на части разтвореният в около 500 мл бульон. Огънят се намалява наполовина и ястието се вари около 20–30 минути (ако е нужно, се долива вода).
4
Когато всичко се свари, се добавят нарязаните на кубчета домати и наситненият розмарин. Ако е необходимо, се овкусява допълнително със сол и черен пипер. Вари се още 5 минути, след което се сервира, украсено с накълцан магданоз или листа пресен лук.
 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта