Сьомга на тиган с “Пад Тай” и салата от печени червени чушки

Дата: 11.03.2010
Източник: Бон Апети
Сьомга на тиган с “Пад Тай” и салата от печени червени чушки
 
Необходими продукти:
4 филета от сьомга (по 180–200 г всяко)
сокът от 1 зелен лимон
50 мл фъстъчено олио
3-4 стръкчета пресен кориандър
1 червена камба
1 зелена камба
1 оранжева камба
20 мл оризов оцет
10 мл сусамово олио
2-3 стръка пресен кориандър
1/4 връзка див лук
50 г печени фъстъци, счукани
100 г соеви кълнове
2 яйца
50 мл олио от гроздово семе
2 с. л. рибен сос (30 мл)
40 г кафява захар
1 с. л. оризов оцет (15 мл)
15 мл доматено пюре
120 г виетнамски или тайландски оризови спагети (широки)
1 1/2 връзка зелен лук
1 глава шалот
120 г тофу
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Рибеният сос, кафявата захар, оцетът, сокът от зеления лимон и доматеното пюре се смесват и се оставят настрана.
2
В отделен съд се поставят оризовите спагети и се заливат с гореща вода. Оставят се да престоят около 20 минути, докато омекнат, след което се прецеждат.
3
В отделен тиган се сгорещява фъстъченото олио и нарязаното на кубчета тофу се запържва от всички страни, докато се зачерви. Изважда се и се отцежда. Слагат се шалотът и чесънът, нарязани наситно, и зеленият лук, нарязан по диагонал. След около 10 секунди се добавят разбитите яйца. Когато започнат да се стягат, се разбъркват.
4
Добавят се прецедените спагети, кълновете, фъстъците, сосът и тофуто. Готви се, като се разбърква непрекъснато. След около 1–2 минути се прибавя и пресният кориандър.
5
За салатата чушките се препичат, поставят се в купа и се покриват с прозрачно фолио. След 10–15 минути се обелват, почистват от семките и се нарязват на жулен. Овкусяват се с оцета, олиото, кориандъра, лука, нарязан наситно, и сол и пипер на вкус.
6
В отделен тиган (за предпочитане тефлонов) се сгорещява олиото. Рибата се поставя внимателно и се пържи 4 минути от едната страна, след което се обръща и се пържи още 2 минути. Ако тиганът не е достатъчно голям, се изпържва на два пъти. Изважда се и се отцежда от мазнината върху кухненска хартия.
7
В чинията за сервиране се поставят първо оризовите спагети, върху тях рибата и се украсява със салатата от печени чушки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
Ралица И. Косева се регистрира в сайта.
Maggie Madzharova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта