Le Poulet - Приказно пиле с доказана френска история


0
241

          Le Poulet е френска порода бавно растящо пиле. Защо френска порода? Защото се учим от най-добрите! С най-голям опит в отглеждането на тази порода. И защото обичаме да се наслаждаваме на храната – също като тях. Бавно, преживявайки вкуса на всяка хапка жълто пиле, отгледано с любов.

           За да бъде с отличителен вкус, всяко пиле с марката Le Poulet е отгледано с внимание и грижа. То расте бавно, 30% по-дълъг период на отглеждане – точно толкова, колкото му е необходимо, за да бъде вкусът му неповторим.

           Преди да стигне до вашата трапеза, пилето е хранено с храната, която то предпочита – хранене подчинено на идеята Ad Libitum. Така постигаме баланс между нуждите на пилето, повелите на природата и вкуса на нашите потребители.

          Хранените с 100% растителна храна пилета имат по-интензивен цвят на месото. Затова жълтият цвят на Le Poulet се дължи както на породата, така и на преобладаващата в хранителния режим царевица. За неповторим вкус на пилето.

          Чистата природа и щедрото слънце са част от тайните на жълтото пиле Le Poulet. Отглеждано в сърцето на Тракия в с. Баня, до язовир Жребчево, то съчетава в себе си опита на френските специалисти и любовта и грижата на българските стопани.

          Всичко това прави Le Poulet приказно вкусно и едно от най-висококачествените пилета на българския пазар.

          Днес ще ви представим и една от приказните рецепти, която ние от Le Poulet приготвихме:

Пиле за красавици и страшно гладни

             “И когато сълзите на Красавицата докоснаха гърдите на безжизненото тяло на Звяра, стана чудо. На мига той се превърна в прекрасен принц. Тя потърси с поглед любимия Звяр, погледна принца и онемя. Принцът разказа за магията на зла фея, която го превърнала в чудовище и само истинската, неподправена любов може да го избави от страшната орисия.

            Красавицата лудо се влюби в принца и вдигнаха паметна сватба. И за да бъде сватбата истински шедьовър, готвачите приготвиха изискани блюда. Гостите три дни ядоха, пиха и се веселиха. А какво ядоха? Приказно пиле с чесън. И от тогава това ястие стана традиционно за всички по-значими празници. И за да се помни традицията, принцът заръча на своя глашатай да предаде на всички тайната на тази вкусотия.

          Така стигна и до нас тази рецепта за приказно пиле с ароматен чесън, която ще споделим с вас. Времето за подготовка е 20 минути, а за готвене – час. Заслужава си! Пилето трябва да е Le Poulet. Ето и продуктите:

1 пиле Le Poulet около 1.5 кг

20 г масло

1 с.л. зехтин

2 глави чесън

2 ч.л. сушени провансалски билки

150 мл бяло вино

150 мл пилешки бульон

Кора от 1 лимон

За соса: 1 с.л. лимонов сок, 40 г масло, 2-3 клoнки пресeн магданоз

           Разрежете пилето, като отделите първо бутчетата и ги разделите на горни и долни. Отделете крилата и гърдите, като запазите кожата и нарежете на две парчета всяка и сложете месото в голяма купа. Посолете и подправете месото с черен пипер. Сгорещете зехтина и маслото на средно силен огън в чугунен съд и сложете парчетата месо. Гответе 10-15 минути, докато се зачервят от всички страни. Извадете пилешкото в чиния и оставете настрана. Намалете котлона и добавете обелените скилидки чесън цели. Разбъркайте и гответе докато започнат да омекват и карамелизират, но без да изгарят (за около 2 минути). Сложете билките, виното и бульона и кипнете. Разбъркайте, за да деглазирате тигана, върнете месото и добавете лимоновата кора. Покрийте с капак и сложете във фурната предварително загрята до 190 градуса за 20 минути. Свалете капака и печете още 20-30 минути. Преместете месото в плато за сервиране и покрийте с алуминиево фолио. Кипнете останалата течност в съда от печенето (ако е прекалено малко, добавете още вино) и намачкайте скилидките чесън, докато получите паста. Налейте лимоновия сок и сложете маслото. Разпределете пилето в чинии за сервиране, полейте със соса и поднесете с печени картофи. Да ви е сладко!

             И един съвет от нас: Останалите от пилето кости ползвайте, за да приготвите домашен пилешки бульон. Сложете в голяма тенджера със студена вода, посолете, добавете 4-5 зърна черен пипер, 2-3 зърна бахар, морков, лук, целина и билки, каквито имате в момента ( магданоз, мащерка, розмарин ). Кипнете и варете под капак на средно силен огън 1 час. Прецедете, налейте в кутии и дръжте в хладилника 2-3 дни или замразете.”

За още приказни рецепти: www.lepoulet.bg.

Pinterest
Коментари (0)



108 ДУШИ ОНЛАЙН
Анна коментира рецептата Панирани тиквички
Stanislav Dimitrov се регистрира в сайта.
Ивелина И. Колева се регистрира в сайта.
Иванов-Л-Г се регистрира в сайта.
Safet Ahmed се регистрира в сайта.
Биска Стайко коментира рецептата Плодова торта
Румен публикува рецептата Нисковъглехидратна Мусака
paranoia публикува рецептата Палачинкова торта с тиквички
Райна Божурина се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта