Печено пиле с черна леща, грах и спаначено песто

Дата: 04.12.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле (около 1,5-1,6 кг)
2 с. л. зехтин
2 стръка праз
3 корена пащърнак
4 стръка стеблена целина
500 мл пилешки бульон
150 г черна леща
150 г бейби спанак
150 г грах
сол и черен пипер на вкус
за пестото:
1 скилидка чесън
50 г бейби спанак
20 г пресен босилек
4 с. л. зехтин
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Печено пиле с черна леща, грах и спаначено пестоПосолете и подправете пилето с черен пипер от всички страни и отвътре. Оставете за 10 минути, за да може солта да изсуши леко кожата и тя да стане хрупкава.
2
Печено пиле с черна леща, грах и спаначено песто 2В голяма чугунена тенджера загрейте зехтина на средно висока темпeратура и запържете пилето до златисто от всички страни.
3
Печено пиле с черна леща, грах и спаначено песто 3Извадете го и в същия съд сложете нарязаните на колеца праз и пащърнак, както и целината, нарязана на филийки.
4
Печено пиле с черна леща, грах и спаначено песто 4Посолете и гответе 5-6 минути на средно висока температура, като разбърквате често, докато зеленчуците омекнат.
5
Печено пиле с черна леща, грах и спаначено песто 5Налейте бульона, поставете пилето върху зеленчуците и покрийте съда с капак. Печете около 1 час в предварително загрята до 190 градуса фурна с вентилатор.
6
Печено пиле с черна леща, грах и спаначено песто 6През това време сварете лещата в голямо количество подсолена вода за около 15-20 минути. Отцедете и оставете настрана.
7
Печено пиле с черна леща, грах и спаначено песто 7Извадете пилето от фурната, махнете капака и добавете сварената леща и граха. Посолете. Разбъркайте и печете още 10 минути.
8
Печено пиле с черна леща, грах и спаначено песто 8Пригответе пестото като пасирате чесъна, спанака и босилека със зехтина и сол на вкус. Дръжте в хладилника.
9
Печено пиле с черна леща, грах и спаначено песто 9Сложете пилето в плато за сервиране.
10
Печено пиле с черна леща, грах и спаначено песто 10В съда добавете спанака и разбъркайте, за да омекне от топлината на останалите продукти. Разпределете зеленчуците в платото около пилето. Сервирайте с пестото.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


129 ДУШИ ОНЛАЙН
Krasimira Andonova коментира рецептата Реване с портокали
Krasimira Andonova се регистрира в сайта.
krasidi се регистрира в сайта.
Liliq Borisova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта