Палачинкова торта „Тирамису“

Незабравим десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 15.08.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за палачинките:
200 мл газирана вода
600 мл прясно мляко
300 г брашно
4 яйца
1 с. л. разтопено краве масло (+ за намазване)
40 г захар
1 щипка сол
1 ч. л. инстантно кафе
3 ч. л. какао

за крема:
300 мл течна животинска сметана
500 г сирене "Маскарпоне"
60 мл „Марсала“
1 ванилия
4 жълтъка
200 г пудра захар
какао за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Палачинкова торта „Тирамису“
За палачинките в купа разбийте брашното, яйцата, маслото, кафето, какаото, солта, захарта, прясното мляко и газираната вода. Оставете тестото за 30 минути в хладилник.
2
Палачинкова торта „Тирамису“ 2
В намазан с масло тиган пригответе тънки палачинки.
3
Палачинкова торта „Тирамису“ 3
За крема смесете жълтъците, марсалата и захарта и ги гответе на водна баня, докато се сгъстят. Дръпнете от огъня и оставете леко да се охлади.
4
Палачинкова торта „Тирамису“ 4
Разбийте сметаната – трябва да стане пухкава.
5
Палачинкова торта „Тирамису“ 5
Смесете маскарпонето с жълтъците и ванилията, а след това и с разбитата сметана.
6
Палачинкова торта „Тирамису“ 6
Подредете палачинките една върху друга, като ги мажете с крем и ги ръсите с какао. Завършете с крем. Охладете тортата за поне 4 часа. Преди поднасяне поръсете с какао.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2018
Милички, не сте написали колко е маскарпонето
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: