Мус от бял шоколад с кисело мляко и дюли

Лек и уникален десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 25.10.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г бял шоколад
300 мл животинска сметана (студена)
400 г кисело мляко (4,5% масленост) със стайна температу
10 г бурбонска ванилова захар
1 ч. л. желатин
2 дюли
500 г захар
500 мл бяло вино
сокът от 1 лимон
2 карамфилчета
1 листо индрише
30 г пресен джинджифил
100 г печени бадеми със сол


Начин на приготвяне:
1
Мус от бял шоколад с кисело мляко и дюли
Обелете дюлите, разполовете ги и ги почистете от семките.
2
Мус от бял шоколад с кисело мляко и дюли 2
В 500 мл вода изсипете лимоновия сок. Потопете дюлите за 2–3 минути в лимонената вода, за да не потъмняват.
3
Мус от бял шоколад с кисело мляко и дюли 3
В касерола налейте виното и добавете захарта, карамфила, индришето и нарязания джинджифил. Вътре сложете дюлите и оставете на огъня да кипне.
4
Мус от бял шоколад с кисело мляко и дюли 4
Гответе на тих огън, докато плодовете омекнат (около 1 час и 30 миунти, времето зависи от дюлите), като периодично обръщате.
5
Мус от бял шоколад с кисело мляко и дюли 5
Извадете и оставете да се охладят, а соса редуцирайте до получаването на сироп. Охладете го.
6
Мус от бял шоколад с кисело мляко и дюли 6
Разтопете шоколада на водна баня. Накиснете желатина в студена вода да набъбне.
7
Мус от бял шоколад с кисело мляко и дюли 7
Разбийте киселото мляко и малко по малко го прибавете към шоколада при постоянно разбъркване. Налейте разтопения желатин и разбъркайте добре. Оставете да се охладят до стайна температура.
8
Мус от бял шоколад с кисело мляко и дюли 8
Сметаната разбийте с ваниловата захар. Прибавете към шоколада малко по малко и разбъркайте.
9
Мус от бял шоколад с кисело мляко и дюли 9
Изсипете муса в чаши и приберете в хладилник да стегне.
10
Мус от бял шоколад с кисело мляко и дюли 10
Сервирайте го с нарязани на кубчета дюли и редуцирания сос. Поръсете с накълцани бадеми.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.12.2020
Намалих захарта и въпреки това стана прекалено сладък.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


183 ДУШИ ОНЛАЙН
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: