Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад

Истинска наслада във всяка хапка
Източник: Бон Апети
Дата: 29.11.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за бисквитите:
150 г пълнозърнесто брашно
70 г бяло брашно
120 г краве масло (студено)
50 г захар
40 г мед
1 щипка сол
1 ванилия
1/2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. захар с канела

за намазване:
200 г течен шоколад

за крема:
500 г „Маскарпоне“
2 банана
250 мл животинска сметана
150 г пудра захар
10 г бурбонска ванилова захар

за потапяне:
300 мл прясно мляко (топло)
80 мл уиски
40 г захар

за карамела:
200 г кафява захар „Демерара“
150 мл течна животинска сметана
70 г краве масло

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад
За бисквитите в купа смесете двата вида брашно, нарязаното на кубчета масло, захарта, меда, солта, канелата, ванилията и бакпулвера. Разбъркайте с ръце, така че да се получат трохи, налейте 1-2 с. л. студена вода и отново разбъркайте. Оформете диск, покрийте с фолио и приберете в хладилник за 30 минути.
2
Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад 2
Загрейте фурната на 180 градуса. Тестото разточете на тънка кора. Изрежете квадрати. Поставете ги в тава, надупчете ги с вилица и ги печете до готовност – 8 минути. Оставете ги да се охладят.
3
Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад 3
За крема разбъркайте маскарпонето с пюрираните банани и захарта. Сметаната разбийте с ваниловата захар и разбъркайте с маскарпонето.

4
Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад 4
Потопете част от бисквитите в смес от мляко, уиски и захар. На дъното на тавата разпределете малко от крема. Отгоре подредете бисквити една до друга. Сложете течния шоколад в пош и разнесете част от него върху бисквитите.
5
Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад 5
Отгоре поставете част от крема, отново напоени бисквити, шоколад, крем и така, докато свършат продуктите. Завършва се с крем. Заравнете и приберете в хладилник за 8 часа.
6
Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад 6
За карамела в касерола карамелизирайте захарта, налейте сметаната и когато карамелът се разтвори, дръпнете от котлона. Прибавете маслото и бъркайте, докато се разтопи. Оставете леко да се охлади.

7
Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад 7
Поднесете тортата с карамеления сос.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
Петя Пейчева се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: