Чийзкейк с тиква

Ароматен, сезонен и повече от вкусен
Източник: Бон Апети
Дата: 21.09.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
280 г слепени какаови бисквити с крем
60 г краве масло
1 ч. л. канела

за крема:
650 г крем сирене
450 г печена тиква
180 г захар
3 яйца
10 г бурбонска ванилова захар
30 мл бренди
кафява захар за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Чийзкейк с тиква
Натрошете бисквитите на ситно, залейте ги с разтопеното масло, поръсете с канелата и разбъркайте.
2
Чийзкейк с тиква 2
Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Покрийте с хартия за печене форма за торта с подвижно дъно и диаметър 23 см.
3
Чийзкейк с тиква 3
Изсипете бисквитената смес, заравнете и притиснете. Изпечете бисквитената основа за 8 минути и я охладете.
4
Чийзкейк с тиква 4
Пюрирайте тиквата, ако има нужда прецедете пюрето. Смесете го с крем сиренето, захарта, яйцата, бурбонската ванилова захар и брендито. Не е нужно да бъркате много.
5
Чийзкейк с тиква 5
Загрейте фурната на 150 градуса (без вентилатор). Разпределете крема върху основата и печете десерта за около 1 час и 15 минути. Изключете фурната и оставете чийзкейка вътре за още 20 минути, за да не се напука.
6
Чийзкейк с тиква 6
Извадете от фурната и охладете хубаво, след това приберете в хладилник за 4 часа.
7
Чийзкейк с тиква 7
Преди поднасяне нарежете и поръсете със захар, след това карамелизирайте с горелка.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2021
Аз нямах какаови бисквити и използвах бисквити с масло, към които сложих канела на вкус. Всичко останало спазих по рецептата. Стана невероятно вкусен и вече е любим на цялото семейство!
10.
Изпрати
лично съобщение

22.04.2021
Здравейте, Марина! Не е нужно да се отстранява кремът от бисквитите. Ако не искате бисквити с крем, може да ползвате обикновени. Поздрави от нас!
9.
Изпрати
лично съобщение

16.04.2021
А крема маха ли се от бисквитите?
8.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2021
Страхотен!
7.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2021
Адски вкусен! Един от най-любимите ми десерти...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: