Любимото ми реване

Сочно, вкусно и въздушно
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 11.11.2018
Любимото ми реване
Любимото ми реване
 
Необходими продукти:
6 яйца със стайна температура
8 с. л. захар
5 ч. л. грис
1/2 ч. ч. брашно (използвам чаша с вместимост 230 мл)
1 ч. л. ванилия

за сиропа:
1 1/2 ч. ч. захар
2 1/2 ч. ч. вода
1/2 ч. л. ванилия
малко масло за намазване на тавата

за заливката:
250 г рем фреш или много гъста заквасена сметана
пудра захар на вкус
малини или друг любим плод за аранжиране


Начин на приготвяне:
1
Яйцата разделих на жълтъци и белтъци. Белтъците разбих на сняг, като към края добавих 5 с.л. от предвидената захар. Така се получи много гъст и лъскав крем.
2
След това разбих на бял крем жълтъците с останалата захар /3 с.л./ и ванилията. Внимателно добавих жълтъците към белтъците, като разбърках за кратко с миксер.
3
Брашното пресях и към него добавих гриса. Смесих и постепенно ги добавих към яйчената смес, като разбърквах с шпатула отдолу на горе, за да се запази въздушността. Фурната загрях на 170 градуса. Тава с размер 25х31 см. намазах добре с масло и поръсих много леко с брашно.
4
Изсипах сместа и леко загладих. Изпече се за около 20 минути или до суха клечка. Оставих да изстине напълно. Когато това се случи, сварих сиропа.
5
В касерола сложих водата и захарта и когато кипнаха, добавих ванилията и варих около 2-3 минути. Изчаках сиропът да се охлади за 3-4 минути и залях студеното реване.
6
Охладих първо на стайна температура и след това прибрах в хладилника. Аз обикновено приготвям десертите вечерта и така престояват една нощ на студено. На сутринта приготвих заливката, като разбърках сметановия крем фреш с пудра захар на вкус и намазах добре реването. Оставих да се охлади малко, аранжирах с пресните малини и отрязах първото парче.
Да ви е сладко!
7
Най-вкусно е когато се сервира много добре охладено.

Съвет:
Най-вкусно е когато се сервира много добре охладено.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


134 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: