Порткалов кекс

Мек и пухкав кекс с аромат на портокал, иделен за сутрешното ви кафе или чай
Източник: Desislava Genova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 04.11.2018
Порткалов кекс
 
Необходими продукти:
350 г брашно
3 яйца
180 г краве масло (меко)
100 мл прясно мляко
180 г захар
сокът от 1/2 портокал
2 с. л. настъргана портокалова кора
1 ч. л. сода бикарбонат
1/4 ч. л. сол
1 ч. л. ванилия
пудра захар за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Пресейте сухите съставки - брашното, содата, солта и ванилията.
2
В купа разбийте с миксер захарта и мекото масло, докато се получи пухкава смес.
3
Добавете яйцата и млякото.
4
Прибавете настърганата портокалова кора и портокаловия сок и разбъркайте с шпатула.
5
Добавяйте на части сухата смес и разбърквайте.
6
Прехвърлете сместа в намаслена форма за кекс. Поставете я в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете до суха клечка. Поръсете с пудра захар.


Съвет:
Получава се смес по-гъста от кексово тесто.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2022
Чудесен кекс!
2.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2022
Много вкусен кекс! Аз също го направих - пълнозърнесто лимецово брашно, повече портокалов сок и сок от мандарина, вместо прясно мляко и с 4 яйца и стана божествен - вкусен, с добра текстура и уникален аромат.
1.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2019
Попромених рецептата като увеличих яйцата на 4, както и количеството захар, премахнах прясното мляко и за сметка на това сложих повече изцеден портокалов сок. Страхотен аромат, страхотен вкус.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


153 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: