Пилешка кавърма с таханов сос

Дата: 05.09.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пилешки пържоли от бут (без кожа)
400 г кисело мляко
100 г сусамов тахан
4 скилидки чесън
4 глави лук
1 лимон
1 връзка пресен кориандър
1 с. л. доматен концентрат
60 мл зехтин
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. кимион
1/2 ч. л. чили на прах
1/2 ч. л. смлян бахар
1/2 ч. л. куркума
1/4 ч. л. канела
1 щипка карамфил на прах
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешка кавърма с таханов сосКимионът се разбърква с червения пипер, чилито, карамфила, куркумата, канелата, бахара и 30 мл зехтин.
2
Пилешка кавърма с таханов сос 2Пилешкото се нарязва на кубчета и се натрива добре със сместа. Прибавят се сол на вкус, 3 скилидки чесън стрити на паста и сокът от 1/2 лимон. Разбърква се добре. Оставя се да се маринова около час.
3
Пилешка кавърма с таханов сос 3Лукът се реже на полумесеци, посолява се и се пържи в останалия зехтин, докато омекне.
4
Пилешка кавърма с таханов сос 4Добавя се пилешкото и се запържва за около 5 минути.
5
Пилешка кавърма с таханов сос 5Прибавя се доматеният концентрат, налива се малко вода, около 150 мл, похлупва се и се готви още 50 минути, докато течността се изпари и ястието остане на мазнина.
6
Пилешка кавърма с таханов сос 6Киселото мляко се смесва с тахана и сока от другата половинка лимон, овкусява се със сол и стрита на паста скилидка чесън.
7
Пилешка кавърма с таханов сос 7В чинии за сервиране се слага от тахановия сос, отгоре – от пилешката кавърма. Гарнира се с нарязан пресен кориандър.


Съвет: Ястието може да сервирате и като сандвич, като завиете кавърмата в плоско хлебче и полеете със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2017
Не знам дали защото го оставих да се маринова 24 часа, дали защото сложих "на око" всички тези подправки, които са невероятна комбинация, дали защото добавих в запръжката вино, което извря и остави аромата си преди да добавя маринованото месо, но това, което се получи е много вкусно. Доста напомня на дюнера, но за мен тази рецепта е много по-добра от него. Благодаря за изключителното предложение за любителите на част от източния вкус.
2.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2017
Може да се хапва и в движение ;)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.10.2017
Изненадващо богат вкус, а в същото време самата кавърма е доста лека. Благодаря! Изненадахте ме!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Olga Harizanova коментира рецептата Крем карамел без шупли
Olga Harizanova се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Омлет със спанак и чушки
Denka Petkova се регистрира в сайта.
TE коментира рецептата Балкански хумус
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта