Меню в средиземноморски стил



0
69360

Произходът на пастата все още не е категорично изяснен, но определено не липсват претенденти за нейни изобретатели. Исторически данни сочат, че китайците са приготвяли юфка още 200 години преди Христос. Знае се, че пастата пристига в Европа благодарение на арабите, които я пренасят в Сицилия – и до днес в някои райони на острова се предлага паста със стафиди и типични арабски подправки. В наши дни пастата се нарежда на челно място, когато става въпрос за италианска кухня. Неслучайно през 1992 г. в Рим отваря врати първият в света музей на пастата.

Както е известно на всеки страстен почитател на италианската храна има голяма разлика между домашно приготвената паста и тази, закупена от магазина. Прясната паста има превъзходен вкус и се сварява много по-бързо от сухата. За приготвянето й в домашни условия са необходими само лесна и изпитана рецепта и практична машина за паста.

 

Лесно може да разточите тестото за паста в желаната от вас форма с помощта на удобна дървена точилка за паста.

А за да сте истински професионалисти в процеса на домашно производство използвайте специална поставка за сушене на паста.

 

Пастата действително е един от най-лесните варианти за вкусен обяд или вечеря. Приготвя се бързо и предлага широко поле за импровизация по отношение на използваните продукти за гарниране. Добре е да знаете, че съдът в който варите пастата не трябва да се похлупва. За целта ви е необходима голяма тенджера, която да побере достатъчно количество подсолена вода.

Ако ви се хапва паста, но нямате време и възможност да си я направите сами у дома, винаги може да разчитате на огромното разнообразие от суха паста, което се предлага на пазара – предимството й е, че има доста по-дълъг срок на годност, отколкото прясната паста и така по всяко време може да имате под ръка пакетче паста, което бързо да превърнете в истинско пиршество за цялото семейство.

Използвайте дървена или друга специална лъжица за да разбъркате и да извадите сварените спагети, така че да не се разкъсат или смачкат.

За да не се слепва пастата трябва да я полеете с малко мазнина (олио или зехтин), след като я отцедите добре в подходящ гевгир или цедка.

И накрая идва ред на соса, който обикновено е на доматена основа и който може да приготвите сами и изцяло по ваш вкус. Ако разполагате с по-големи количества домати може бързо и лесно да ги превърнете в качествени домашно консервирани продукти, с помощта на специална машина за мелене на домати.


Ако нямате време сами да направите соса за пастата може да направите своя избор сред изобилието от ароматни класически комбинации, които предлагат готовите сосове за спагети.

Опитайте нашите апетитни предложения!

Коментари (0)

200 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: