Лазаня с патладжани и червени чушки

Със сочна безмесна плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 09.08.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пресни кори за лазаня
2 патладжана
8 печени червени чушки
1/2 връзка магданоз
200 г кашкавал
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за доматения сос:
400 г домати на кубчета от консерва
2 скилидки чесън
1 ч. л. сух босилек
2 с. л. зехтин
1 щипка захар
сол и черен пипер на вкус

за млечния сос:
250 мл прясно мляко
200 г кашкавал
200 г пушено топено сирене
черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Лазаня с патладжани и червени чушки
Патладжаните се режат натънко по дължина, намазват се със зехтина, подправят се със сол и черен пипер, и се пекат на грил тиган, от двете страни, до готовност.
2
Лазаня с патладжани и червени чушки 2
Доматеният сос се приготвя като наситненият чесън се запържва в зехтина, добавят се доматите, босилекът и около 200 мл вода, и се оставя на котлона за около 15 минути. Подправя със сол, черен пипер и захарта, и се пасира.
3
Лазаня с патладжани и червени чушки 3
Кашкавалът и пушеното сирене за млечния сос се настъргват на едро ренде, заливат се с около 100 мл вода и се загряват на слаб огън, докато се разтворят. Налива се млякото, подправя се с черен пипер и се вари, до сгъстяване.
4
Лазаня с патладжани и червени чушки 4
На дъното на тавата се сипва малко доматен сос, отгоре се подреждат кори, слага се млечен сос, патладжани, печени чушки, наситнен магданоз и малко доматен сос. Следват кори, млечен сос, патладжани, печени чушки, магданоз, доматен сос, кори и така, докато свършат продуктите. Завършва се с кори, млечен сос и настъргания кашкавал.
5
Лазаня с патладжани и червени чушки 5
Лазанята се пече 20 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2016
Следващия път се надявам да стане още по-добра.
10.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2015
Много е вкусна! Белия сос е страхотен! Не използвах пресни кори, а сварени алденте от магазина.
9.
Изпрати
лично съобщение

09.07.2015
аз си правя малко по обагатен доматен сос, слагам малко моркови, малко магданоз и малко селъри, повече ч. пипер, получи се много сочна лазаня
8.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2015
Много приятна рецепта за постна лазаня.
7.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2014
Прекрасна рецепта, белият сос е добър заместител на сос бешамел, и по-вкусен, по мое мнение. Приготвянето на лазанята ми отне повече време, отколкото предполагах, но си струваше усилията :) Препоръчвам!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: