Лазаня с патладжани и червени чушки

Дата: 26.09.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пресни кори за лазаня
2 патладжана
8 печени червени чушки
1/2 връзка магданоз
200 г кашкавал
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
за доматения сос:
400 г домати на кубчета от консерва
2 скилидки чесън
1 ч. л. сух босилек
2 с. л. зехтин
1 щипка захар
сол и черен пипер на вкус
за млечния сос:
250 мл прясно мляко
200 г кашкавал
200 г пушено топено сирене
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1
Лазаня с патладжани и червени чушкиПатладжаните се режат натънко по дължина, намазват се със зехтина, подправят се със сол и черен пипер, и се пекат на грил тиган, от двете страни, до готовност.
2
Лазаня с патладжани и червени чушки 2Доматеният сос се приготвя като наситненият чесън се запържва в зехтина, добавят се доматите, босилекът и около 200 мл вода, и се оставя на котлона за около 15 минути. Подправя със сол, черен пипер и захарта, и се пасира.
3
Лазаня с патладжани и червени чушки 3Кашкавалът и пушеното сирене за млечния сос се настъргват на едро ренде, заливат се с около 100 мл вода и се загряват на слаб огън, докато се разтворят. Налива се млякото, подправя се с черен пипер и се вари, до сгъстяване.
4
Лазаня с патладжани и червени чушки 4На дъното на тавата се сипва малко доматен сос, отгоре се подреждат кори, слага се млечен сос, патладжани, печени чушки, наситнен магданоз и малко доматен сос. Следват кори, млечен сос, патладжани, печени чушки, магданоз, доматен сос, кори и така, докато свършат продуктите. Завършва се с кори, млечен сос и настъргания кашкавал.
5
Лазаня с патладжани и червени чушки 5Лазанята се пече 20 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2016
Следващия път се надявам да стане още по-добра.
10.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2015
Много е вкусна! Белия сос е страхотен! Не използвах пресни кори, а сварени алденте от магазина.
9.
Изпрати
лично съобщение

09.07.2015
аз си правя малко по обагатен доматен сос, слагам малко моркови, малко магданоз и малко селъри, повече ч. пипер, получи се много сочна лазаня
8.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2015
Много приятна рецепта за постна лазаня.
7.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2014
Прекрасна рецепта, белият сос е добър заместител на сос бешамел, и по-вкусен, по мое мнение. Приготвянето на лазанята ми отне повече време, отколкото предполагах, но си струваше усилията :) Препоръчвам!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта