Паста с боб

Боб по италиански
Източник: Бон Апети
Дата: 24.11.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г бял боб
2 с. л. зехтин
2 глави лук
3 стръка стеблена целина
4 скилидки чесън
1 дафинов лист
200 г паста „Пене“
5 стръка мащерка
300 г спанак (бейби)
2 люти чушлета
зехтин „Екстра върджин“ за поръсване
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Паста с боб
Бобът се накисва за една нощ, сварява се до полуготовност, като водата му се сменя.
2
Паста с боб 2
Лукът, чесънът и целината се наситняват и лукът се запържва на умерен огън в зехтина. Когато започне да се карамелизира, се добавят целината и чесънът.
3
Паста с боб 3
Сипва се бобът с част от водата, в която се е варил. Ако е необходимо, се долива още вода, така че течността да покрива продуктите около 2 пръста.
4
Паста с боб 4
Добавят се мащерката и дафиновият лист и се готви, докато зеленчуците омекнат.
5
Паста с боб 5
Прибавя се пастата и се вари, докато стане алденте – около 10 минути.
6
Паста с боб 6
Овкусява се със сол и черен пипер и се дърпа от огъня.
7
Паста с боб 7
Пускат се стритите люти чушлета и спанакът и се разбърква.
8
Паста с боб 8
Пастата се сервира, поръсена със зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2015
Получи се добре, доволна съм
3.
Изпрати
лично съобщение

12.12.2014
Интересно и нетрадиционно
2.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2014
Супер идея! Бях скептична, но се оказа приятна изненада! Замених спанака с босилек, в по- малки количества, и пак се получи чудесно! Селърито наистина доста освежава вкуса!
1.
Изпрати
лично съобщение

21.11.2014
Много нетрадиционно и много вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: