Лазаня на рулца

Дата: 02.01.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г пресни кори за лазаня
400 г филе от сьомга (без кожа)
200 г сирене „Рикота“
2 стръка праз
30 г краве масло (+ за намазване)
250 мл животинска сметана
2 щипки индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Лазаня на рулцаКорите за лазаня се сваряват за кратко в подсолена вода, докато омекнат леко. След това се потапят във вода с кубчета лед и се отцеждат.
2
Лазаня на рулца 2Празът се наситнява и се запържва в маслото.
3
Лазаня на рулца 3Добавя се нарязаното на кубчета филе от сьомга и също се запържва за кратко.
4
Лазаня на рулца 4Подправя се със сол, черен пипер и индийското орехче. Оставя се леко да се охлади и се прибавя сиренето „Рикота“.
5
Лазаня на рулца 5Корите се нарязват на четири ленти по дължина. Върху всяка лента се поставя от плънката и се завива стегнато на руло.
6
Лазаня на рулца 6Рулата се подреждат в намаслена тава, с разреза нагоре.
7
Лазаня на рулца 7Сметаната се овкусява със сол и черен пипер.
8
Лазаня на рулца 8Рулата се заливат със сметаната и се пекат около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
9
Лазаня на рулца 9Лазанята се поднася топла и по желание се гарнира с рукола.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

04.06.2020
Нещо не ми допадна.
2.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2015
аз се имам за спец на лазанята но досега не ми беше идвало на ум да ги навия по този начин. много е сполучливо и красиво.
1.
Изпрати
лично съобщение

03.01.2015
много е вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Анна коментира рецептата Шоколадов кекс с Philadelphia
Татяна Стоянова се регистрира в сайта.
kostadinov010 се регистрира в сайта.
Кристина Красимир Сарови се регистрира в сайта.
Иванина се регистрира в сайта.
SuperMag коментира рецептата Пиле „Тетрацини“
SuperMag коментира рецептата Муртабак с телешко и зеле
SuperMag коментира рецептата Соленки с лимец и сирене
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта