Кускус с карфиол и маслини

Вкусна и постна топла салата
Източник: Бон Апети
Дата: 03.12.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г кускус (с варене)
1 глава карфиол
150 г маслини „Каламон“
50 г сушени домати
1 връзка магданоз
1 скилидка чесън
60 мл зехтин „Екстра върджин“
3 с. л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кускус с карфиол и маслини
Карфиолът се разделя на розички, слага се в тава, полива се с 20 мл от зехтина, овкусява се със сол и черен пипер и се пече около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
2
Кускус с карфиол и маслини 2
Прибавят се почистените от костилките маслини и се допича за още 10 минути.
3
Кускус с карфиол и маслини 3
Кускусът се сварява в подсолена вода. След като омекне, се отцежда и се полива със студена вода.
4
Кускус с карфиол и маслини 4
Листенцата от магданоза се пасират с лимоновия сок, чесъна, останалия зехтин, около 2–3 с. л. вода, сол и черен пипер на вкус.
5
Кускус с карфиол и маслини 5
Сушените домати се нарязват на ивички.
6
Кускус с карфиол и маслини 6
В голяма купа се смесват кускусът, карфиолът и маслините, сушените домати и зеленият сос.
7
Кускус с карфиол и маслини 7
Разбърква се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2022
Много вкусна и засищаща салата!
3.
Изпрати
лично съобщение

18.11.2015
Страхотна салата , става дори за основно!
2.
Изпрати
лично съобщение

25.04.2015
Интересна рецепта, леко екзотична, на съпруга ми много му допадна
1.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2015
Стана страхотно.Хареса ми много!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


212 ДУШИ ОНЛАЙН
Мария Иванова се регистрира в сайта.
Пламена Николова се регистрира в сайта.
АникаГанева се регистрира в сайта.
Enthusiast се регистрира в сайта.
Gabriela Stoimenova се регистрира в сайта.
Marielazz коментира рецептата Печено пиле с картофи и бира
Diana Tsanekova се регистрира в сайта.
Wedy Addams се регистрира в сайта.
Reinardus Changberg се регистрира в сайта.
Цвети се регистрира в сайта.
Dilyana Tsingileva се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: