Минипици с карамелизиран лук и гъби

С ухание на розмарин
Източник: Бон Апети
Дата: 21.10.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
350 г брашно
240 мл топла вода
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар
1 ч. л. суха мая
1 с. л. зехтин
брашно за поръсване

за гарниране:
4 глави лук
60 г краве масло
500 г печурки
1 стрък розмарин
200 мл животинска сметана
120 г кашкавал
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Минипици с карамелизиран лук и гъби
Маята се смесва със захарта и водата, поръсва се с щипка брашно и се оставя да шупне.
2
Минипици с карамелизиран лук и гъби 2
В друга купа се сипват брашното, солта и зехтинът.
3
Минипици с карамелизиран лук и гъби 3
Налива се шупналата мая.
4
Минипици с карамелизиран лук и гъби 4
Замесва се меко тесто.
5
Минипици с карамелизиран лук и гъби 5
Покрива се и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
6
Минипици с карамелизиран лук и гъби 6
Сметаната се кипва заедно със сол и черен пипер на вкус, докато се сгъсти, след което се охлажда.
7
Минипици с карамелизиран лук и гъби 7
Печурките се обелват и заедно с пънчетата се режат на кубчета.
8
Минипици с карамелизиран лук и гъби 8
Чесънът и листенцата розмарин се наситняват.
9
Минипици с карамелизиран лук и гъби 9
Лукът се нарязва на полумесеци. Запържва се с малко сол, в половината от маслото, докато започне да се карамелизира и след това се охлажда.
10
Минипици с карамелизиран лук и гъби 10
Печурките се запържват в останалото масло. Когато са почти готови, към тях се прибавят розмаринът и чесънът и накрая се овкусяват със сол и черен пипер.
11
Минипици с карамелизиран лук и гъби 11
Фурната се загрява на 220 градуса и в нея се поставя тава – да се нагорещи. Тестото се разточва върху набрашнен плот и от него, с чаша, се изрязват кръгове.

12
Минипици с карамелизиран лук и гъби 12
Подреждат се върху лист хартия за печене. Върху всяко кръгче се маже от сметаната, отгоре се разпределят лукът и гъбите, а върху тях се поръсва настърган кашкавал.
13
Минипици с карамелизиран лук и гъби 13
Пиците се прехвърлят в нагорещената тава, заедно с листа хартия.
14
Минипици с карамелизиран лук и гъби 14
Пекат се до готовност – 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2020
Уникални
9.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2019
С маскарпоне са великолепни!
8.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2018
Добавих и бекон, стана вкусно и ароматно.
7.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2016
Много вкусни.
6.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2015
Весела, можеш да използваш същото количество заквасена сметана или растителна готварска сметана (течна).
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


161 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: