Лазаня с пилешко и праз

Експлозия от вкусове и аромати
Източник: Бон Апети
Дата: 10.11.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г кори за лазаня без варене
300 г кашкавал

за бешамела:
100 г брашно
100 г краве масло
1 л прясно мляко
1 жълтък
1/2 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

за плънката:
400 г пилешко филе
6 стръка праз
150 мл животинска сметана
2 скилидки чесън
1 стрък розмарин
40 г краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лазаня с пилешко и праз
Празът се нарязва на шайби с дебелина от 2 см и се запържва в маслото, заедно с наситнения чесън.
2
Лазаня с пилешко и праз 2
Прибавя се розмаринът, наливат се около 250 мл вода и се слага пилешкото филе. Овкусява се със сол и черен пипер и се готви 15 минути, под капак, на слаб огън.
3
Лазаня с пилешко и праз 3
Когато месото е готово се изважда от съда, заедно с клонката розмарин.
4
Лазаня с пилешко и праз 4
Към праза се налива сметаната и се готви, докато се уплътни.
5
Лазаня с пилешко и праз 5
Месото се нарязва на кубчета.
6
Лазаня с пилешко и праз 6
Кашкавалът се настъргва.
7
Лазаня с пилешко и праз 7
Бешамелът се приготвя като брашното се запържва в маслото.
8
Лазаня с пилешко и праз 8
Налива се млякото и се готви, докато се сгъсти.
9
Лазаня с пилешко и праз 9
Подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче и се дърпа от огъня. Слага се жълтъкът и се разбърква.
10
Лазаня с пилешко и праз 10
Дъното на тава се намазва с част от бешамела и отгоре се подреждат кори.
11
Лазаня с пилешко и праз 11
Следват бешамел, праз, пилешко и част от кашкавала.
12
Лазаня с пилешко и праз 12
След това отново се слагат кори – и така, докато свършат продуктите. Завършва се с кори, залива се с бешамел и се поръсва с кашкавал.
13
Лазаня с пилешко и праз 13
Лазанята се пече около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна. Охлажда се 15 минути и се нарязва.
Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2018
Стана много вкусна. Но намалих праза на 4 стръка
11.
Изпрати
лично съобщение

06.11.2017
Вкусно! Побързах да я снимам, защото бях сигурна, че ще свърши доста бързо.....
10.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2016
Много вкусно и лесно.Но другия път бих намалила количеството на Бешамела.За моя вкус беше доста.
9.
Изпрати
лично съобщение

24.05.2015
Направих я с кори, които изискваха варене. Отне малко повече време, но стана наистина много вкусно. Определено ще я готвя редовно.
8.
Изпрати
лично съобщение

15.04.2015
Страхотна рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


107 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: