Паста пай с праз и сирена

Красиво и вкусно
Източник: Бон Апети
Дата: 15.01.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г паста „Пакери“
250 г сирене „Моцарела“
100 г сирене „Чедър“
морска сол за варенето на пастата

за плънката:
400 г пълномаслена извара
2 яйца
4 стръка праз
1/4 ч. л. индийско орехче
40 г краве масло
сол и черен пипер на вкус

за соса:
330 мл животинска сметана
100 г сирене „Пекорино“



Начин на приготвяне:
1
Паста пай с праз и сирена
Пастата се сварява в подсолена вода, отцежда се, полива се с леденостудена вода и отново се отцежда.
2
Паста пай с праз и сирена 2
Плънката се приготвя като празът се наситнява и се задушава под капак в маслото и около 100 мл вода, докато омекне.
3
Паста пай с праз и сирена 3
Охлажда се и се смесва с изварата, яйцата, сол, черен пипер и индийското орехче.
4
Паста пай с праз и сирена 4
След това плънката се поставя в пош за еднократна употреба.
5
Паста пай с праз и сирена 5
Сиренето „Пекорино“ се настъргва и се загрява, заедно със сметаната, за около 5 минути, докато се получи гъст сос. След това се дърпа от котлона.
6
Паста пай с праз и сирена 6
Половината от соса се изсипва в застлана с пергаментова хартия форма за торта.
7
Паста пай с праз и сирена 7
Върху него, плътно и вертикално, се подрежда пастата.
8
Паста пай с праз и сирена 8
Плънката се разпределя в отворите на пастата.
9
Паста пай с праз и сирена 9
Отгоре се полива с останалия сос и се поръсва с настърганото сирене „Чедър“ и накъсаната моцарела.
10
Паста пай с праз и сирена 10
Ястието се пече около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
11
Паста пай с праз и сирена 11
Охлажда се леко, нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2016
Повече от страхотна, добавих и ккайма, че вкъщи всички са месоядни и пак се получи великолепно!
5.
Изпрати
лично съобщение

02.04.2015
Теодора, паста Пакери се предлага в магазините на повечето от по-големите търговски вериги (например Лидл).
4.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2015
Има ли някой идея откъде може да се закупи такава паста, доста търсих, но без успех?
3.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2015
Невероятен вкус , макар че малко я побългарих и заместих макароните с картофи. Облизахме тавата ! :)
2.
Изпрати
лично съобщение

23.01.2015
Много хубава рецепта, не сложих праз лук а малко бекон и стана много вуксно !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


259 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: