Перфектната палачинка



0
81962

Няколко съвета, как да приготвим идеалната палачинка?

1. Не бързайте: след като приготвите тестото го оставете да почине. Дайте му време! То е необходимо, за да може глутенът в брашното да изгради нужната структура, благодарение на която тестото става хем меко, хем еластично.

2. Тиганът също е много важен! Ако не вярвате, попитайте някой французин. Те си имат специални чугунени тигани предназначени само за тази цел. В днешно време и тиганите с незалепващото покритие вършат чудесна работа – в тях дори може да приготвяте палачинки и без мазнина.

Изберете сега Вашия тиган Tefal Ingenio от специалната ексклузивна оферта за нови комплекти съдове за готвене Tefal Ingenio!

3. Пригответе правилната течност! Коя е правилната зависи от това какво всъщност искате да получите като краен резултат:
• Млякото прави палачинките фини и меки.
• Газираната вода прави тестото пухкаво.
• Мътеницата го прави леко кисело. А ако сложите и малко сода, палачинките ще станат особено пухкави.
• Водата прави палачинките хрупкави.

4. Температурата е важна! Тиганът трябва да е загрят на правилната температура. Нито много горещ, защото тогава палачинките стават с шупли, нито много студен, защото белтъкът се пресича и остават плоски.

Възползвайте се от разнообразните оферти на празнични промоционални цени и изберете перфектния подарък за още по-вкусна и уютна Коледа!

 

Коментари (0)

Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: