Няколко съвета, как да приготвим идеалната палачинка?
1. Не бързайте: след като приготвите тестото го оставете да почине. Дайте му време! То е необходимо, за да може глутенът в брашното да изгради нужната структура, благодарение на която тестото става хем меко, хем еластично.
2. Тиганът също е много важен! Ако не вярвате, попитайте някой французин. Те си имат специални чугунени тигани предназначени само за тази цел. В днешно време и тиганите с незалепващото покритие вършат чудесна работа – в тях дори може да приготвяте палачинки и без мазнина.
Изберете сега Вашия тиган Tefal Ingenio от специалната ексклузивна оферта за нови комплекти съдове за готвене Tefal Ingenio!
3. Пригответе правилната течност! Коя е правилната зависи от това какво всъщност искате да получите като краен резултат:
• Млякото прави палачинките фини и меки.
• Газираната вода прави тестото пухкаво.
• Мътеницата го прави леко кисело. А ако сложите и малко сода, палачинките ще станат особено пухкави.
• Водата прави палачинките хрупкави.
4. Температурата е важна! Тиганът трябва да е загрят на правилната температура. Нито много горещ, защото тогава палачинките стават с шупли, нито много студен, защото белтъкът се пресича и остават плоски.
Възползвайте се от разнообразните оферти на празнични промоционални цени и изберете перфектния подарък за още по-вкусна и уютна Коледа!
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...
В желанието си да осигуряват най-добрата и здравословна храна на децата родителите често прибягват до прясно...