Вкусни идеи за Великден


0
80896

Агнетата за Великден трябва да са на не повече от 3–4 месеца. Ако купувате цяло агне, то теглото му трябва да е до 8–9 кг (изчистено), което гарантира крехкостта на месото и липсата на натрапчива миризма, характерна за шилешкото и овчето месо.

За перфектен кулинарен резултат:
• При избора на месо обърнете внимание на цвета, който трябва да е бледорозов при съвсем младите животни и по-тъмночервен при по-старите.
• Най-бедни на мазнини и богати на белтъчини са котлетите от приребрената част на агнето.
• За почитателите на по-мазничкото са подходящи месото между агнешките ребърца.
• При печене на цяло агне, плешка или бутче, е препоръчително, месото да се натрие добре от всички страни с краве масло и сол, а в някои региони от страната добавят и червен пипер. По-дебелите части се шпиковат и също се овкусяват. По желание в сместа за овкусяване може да се добавят ситно нарязан чесън и пресен розмарин.
• Подходяща гарнитура към печеното са пресни картофи.

Pinterest
Коментари (0)



149 ДУШИ ОНЛАЙН
SuperMag коментира рецептата Чаена лимонада
SuperMag коментира рецептата Портокалова лимонада
SuperMag коментира рецептата Джинджифилова лимонада
SuperMag коментира рецептата Лимонада с джинджифил и мед
SuperMag коментира рецептата Лимонада с диня
SuperMag коментира рецептата Домашно лимончело
SuperMag коментира рецептата Ягодова напитка
Деница се регистрира в сайта.
Ivan Vasilev се регистрира в сайта.
snezka се регистрира в сайта.
Ina Dimitrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта