Печена агнешка плешка с булгур

Уникално апетитна и ароматна
Източник: Бон Апети
Дата: 08.04.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешка плешка
5 скилидки чесън
1 стрък розмарин
краве масло за намазване
сол и черен пипер на вкус
150 мл бяло вино

за булгура:
300 г булгур (с варене)
1/4 ч. л. сухо чили
1 ч. л. кимион
2 ч. л. сминдух
3 скилидки чесън
2 глави лук
1 с. л. доматен концентрат
400 г домати на кубчета (от консерва)
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печена агнешка плешка с булгур
Агнешкото се шпикова с розмарина и нарязания чесън.
2
Печена агнешка плешка с булгур 2
Намазва се обилно с масло, овкусява се със сол и черен пипер и се готви около 2 часа и половина в загрята на 160 градуса фурна. Времето за готвене зависи от големината на парчето месо.
3
Печена агнешка плешка с булгур 3
Лукът и чесънът се режат наситно. В зехтина първо се запържва лукът, докато омекне и след това се слага и чесънът.
4
Печена агнешка плешка с булгур 4
Прибавят се сминдухът, кимионът и чилито, и също се запържват за кратко.

5
Печена агнешка плешка с булгур 5
Наливат се около 500 мл вода, сипват се доматите, булгурът и доматеният концентрат, и се готви, докато булгурът набъбне. Овкусява се със сол и черен пипер.
6
Печена агнешка плешка с булгур 6
Тавата се деглазира с бяло вино и се оставя на огъня, докато сосът леко се сгъсти. Дърпа се от огъня и по желание се добавя кубче масло. Агнешкото се сервира с булгура и се залива със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

07.09.2020
Агнешкото ми се получи малко безсолно, но със сосът и гарнитурата се допълни страхотно.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2019
Булгурът се получи чудесен. С плешката направих грешка, покрих я с алуминиево фолио с идеята накрая да я запека,но не ми хареса резултатът - няма коричка
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



152 ДУШИ ОНЛАЙН
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: