Печена агнешка плешка с булгур

Дата: 08.04.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешка плешка
5 скилидки чесън
1 стрък розмарин
краве масло за намазване
сол и черен пипер на вкус
150 мл бяло вино
за булгура:
300 г булгур (с варене)
1/4 ч. л. сухо чили
1 ч. л. кимион
2 ч. л. сминдух
3 скилидки чесън
2 глави лук
1 с. л. доматен концентрат
400 г домати на кубчета (от консерва)
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Печена агнешка плешка с булгурАгнешкото се шпикова с розмарина и нарязания чесън.
2
Печена агнешка плешка с булгур 2Намазва се обилно с масло, овкусява се със сол и черен пипер и се готви около 2 часа и половина в загрята на 160 градуса фурна. Времето за готвене зависи от големината на парчето месо.
3
Печена агнешка плешка с булгур 3Лукът и чесънът се режат наситно. В зехтина първо се запържва лукът, докато омекне и след това се слага и чесънът.
4
Печена агнешка плешка с булгур 4Прибавят се сминдухът, кимионът и чилито, и също се запържват за кратко.

5
Печена агнешка плешка с булгур 5Наливат се около 500 мл вода, сипват се доматите, булгурът и доматеният концентрат, и се готви, докато булгурът набъбне. Овкусява се със сол и черен пипер.
6
Печена агнешка плешка с булгур 6Тавата се деглазира с бяло вино и се оставя на огъня, докато сосът леко се сгъсти. Дърпа се от огъня и по желание се добавя кубче масло. Агнешкото се сервира с булгура и се залива със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2019
Булгурът се получи чудесен. С плешката направих грешка, покрих я с алуминиево фолио с идеята накрая да я запека,но не ми хареса резултатът - няма коричка
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта