Зеленчукова паеля

Дата: 01.04.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/2 глава лук
4 скилидки чесън
80 мл зехтин
1/2 глава резене
2 печени червени чушки
1 дафинов лист
1/2 ч. л. лют пушен червен пипер
1/2 ч. л. куркума
1/2 ч. л. червен пипер
100 мл бяло вино
350 г жасминов ориз
850 мл зеленчуков бульон
сол и черен пипер на вкус
за гарниране:
100 г чери домати
50 г сушени домати
50 г маслини
1/2 връзка босилек
 

Начин на приготвяне:
1
Зеленчукова паеляЛукът и чесънът се наситняват и се запържват в половината от зехтина.
2
Зеленчукова паеля 2Добавят се резенето и чушките, нарязани на жулиен, и се запържват за кратко.
3
Зеленчукова паеля 3Подправя се с пушения пипер, червения пипер, дафиновия лист и куркумата.
4
Зеленчукова паеля 4Сипва се оризът и се разбърква.
5
Зеленчукова паеля 5Налива се виното и щом се изпари, се сипва бульонът. Овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да се готви на умерен огън, докато течността почти се изпари.
6
Зеленчукова паеля 6След това се залива с останалия зехтин и се запича за 10–15 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.
7
Зеленчукова паеля 7Маслините се почистват от костилките и се разполовяват.
8
Зеленчукова паеля 8Двата вида домати се режат на четвъртинки, а босилекът се нарязва наедро.
9
Зеленчукова паеля 9Паелята се поръсва с маслините, доматите и босилека и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (14)
14.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2017
Това е просто импровизация на тема паеля(въпреки,че липсват морски дарове). Вярно е, че шафранът има специфичен аромат,но според мен тук използването на куркума е за да се постигне жълтия цвят, който два шафранът.
13.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2017
е не!! това няма нищо общо с паея! дори името. липсват ключови продукти като шафран, не се ползва жасминов ориз ами кръглозърнест \"бомба\". и куркума...изобщо няма какво да търси в това ястие! иначе сигурно е вкусно...
12.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2015
Стана много вкусно :)
11.
Изпрати
лично съобщение

23.08.2015
:)
10.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2015
Приготвих я като добавих миди и калмари и заместих куркумата с шафран на прах и стана невероятно вкусна :) за чудесната рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Aleksandrina Ludmilova коментира рецептата Брауни
Aleksandrina Ludmilova коментира рецептата Класическо тирамису
Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта