Акула със сос от скариди

Дата: 07.10.2008
Източник: Бон Апети
Акула със сос от скариди
 
Необходими продукти:
2 котлета от акула
1 щипка розмарин
1 ч. л. краве масло
5-6 с. л. течна сметана
1/2 ч. ч. бяло вино
2 скилидки чесън
1 ивица бекон
10-12 коктейлни скариди
1 щипка розмарин
лимонов сок, бял пипер и сол на вкус
1 ч. л. краве масло
1-2 с. л. зехтин
2 с. л. орехи
1 картоф
2 тигрови скариди
1 щипка куркума
 

Начин на приготвяне:
1
Акула със сос от скаридиКотлетите се овкусяват със сол и лимонов сок и се оставят да престоят малко.
2
Акула със сос от скариди 2Запържват се леко в зехтин. Поръсват се с бял пипер, след което се пекат на слаба фурна (150 градуса) 20 минути.
3
Акула със сос от скариди 3Картофът се сварява. Беконът се нарязва на ивички, а чесънът – наситно.
4
Акула със сос от скариди 4Маслото за соса се загрява и в него се задушават беконът и чесънът.
5
Акула със сос от скариди 5Добавят се ореховите ядки и се разбърква.
6
Акула със сос от скариди 6Сипва се бялото вино и се слагат коктейлните скариди.
7
Акула със сос от скариди 7Поръсва се с куркума, сол и розмарин и постепенно се налива сметаната.
8
Акула със сос от скариди 8Тигровите скариди се запържват в масло и се подправят със сол и розмарин.
9
Акула със сос от скариди 9Изпечените котлети се поставят в порционна чиния върху канапе от шайби сварен картоф.
10
Акула със сос от скариди 10Поливат се със соса от скариди и бекон и се гарнират с тигрови скариди.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


207 ДУШИ ОНЛАЙН
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта