Пилешко руло със спанак и гъбен сос

Полска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 29.09.2008
Пилешко руло със спанак и гъбен сос
 
Необходими продукти:
1 кг пилешки гърди
1 кг замразен спанак
1 глава чесън
80 мл сметана
черен пипер и сол на вкус
бланширани броколи за гарниране
300 мл сметана
200 г гъби
200 г масло
1 глава лук
сол и черен пипер на вкус
1 бр. китайско зеле (300-400 г)
2 чушки
1 връзка копър
1 глава лук
1 морков
6-8 с. л. олио
3 с. л. лимонов сок
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
1 ч. л. горчица


Начин на приготвяне:
1
Пилешко руло със спанак и гъбен сос
Копърът се наситнява и се смесва в купа с нарязаните чушки и зеле и настъргания морков.
2
Пилешко руло със спанак и гъбен сос 2
Добавя се нарязаният надребно лук и се разбърква.
3
Пилешко руло със спанак и гъбен сос 3
Салатата се овкусява със сол, захар, горчица, олио и лимонов сок.
4
Пилешко руло със спанак и гъбен сос 4
Месото се начуква на много тънко и се поръсва със сол и черен пипер. Чесънът се нарязва наситно и се запържва в разтопено масло.
5
Пилешко руло със спанак и гъбен сос 5
Добавя се замразеният спанак и се разбърква.
6
Пилешко руло със спанак и гъбен сос 6
Поръсва се със сол и черен пипер и се сипва сметаната.
7
Пилешко руло със спанак и гъбен сос 7
Пилешките гърди се покриват с плънка и се завиват на рула.
8
Пилешко руло със спанак и гъбен сос 8
Рулата се завиват във фолио и се варят 10-15 минути.
9
Пилешко руло със спанак и гъбен сос 9
Лукът за соса се нарязва надребно и се запържва в масло с нарязаните на филии гъби. Поръсват се с черен пипер и сол и се поливат със сметаната.
10
Пилешко руло със спанак и гъбен сос 10
Сварените рула се нарязват и се слагат в порционни чинии, гарнирани с бланширани броколи и салата. Поливат се с гъбен сос и се поднасят.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


154 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: