Схабове - Свинско филе със зеле и бекон

Полска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 25.09.2008
Схабове - Свинско филе със зеле и бекон
 
Необходими продукти:
300 г свинско филе (котлети)
200 г бекон
60 г краве масло
3 яйца
1/2 кг бяло зеле
1 глава лук
1 лимон
1 с. л. вегета
10 стръка копър
галета и брашно за паниране
черен пипер и сол на вкус
2 кг картофи
100 г масло


Начин на приготвяне:
1
Схабове - Свинско филе със зеле и бекон
Свинското месо се начуква, след което се поръсва със сол и черен пипер.
2
Схабове - Свинско филе със зеле и бекон 2
Овкусеното месо се овалва в брашно, разбити яйца и галета. Запържва се в загрято олио.
3
Схабове - Свинско филе със зеле и бекон 3
Зелето се слага в тенджера с подсолена вода и се вари до изпаряване на течността.
4
Схабове - Свинско филе със зеле и бекон 4
Картофите за пюрето се сваряват, след което се пюрират с маслото и стрък копър.
5
Схабове - Свинско филе със зеле и бекон 5
Беконът се нарязва на ленти и се запържва с маслото.
6
Схабове - Свинско филе със зеле и бекон 6
Добавят се нарязаният наситно лук и малко брашно.
7
Схабове - Свинско филе със зеле и бекон 7
Запържените бекон и лук се слагат при зелето.
8
Схабове - Свинско филе със зеле и бекон 8
Овкусява се с черен пипер и сол и се разбърква.
9
Схабове - Свинско филе със зеле и бекон 9
Панираното месо се поднася гарнирано с картофеното пюре и салатата.
10
Схабове - Свинско филе със зеле и бекон 10
Украсява се с наситнен копър и се поръсва със сок от лимона.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


132 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: