Свински котлет с нар и смокини

Френска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 17.09.2008
Свински котлет с нар и смокини
 
Необходими продукти:
4 свински котлета
4-5 смокини
1 нар
1/2 глава лук
1/2 портокал
2-3 с. л. десертно вино "Порто"
1 с. л. краве масло
1 с. л. кафява захар
бял пипер на вкус
1/2 портокал
1-2 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Свински котлет с нар и смокини
Свинските котлети се начукват с помощта на дървен чук, за да стане месото по-крехко.
2
Свински котлет с нар и смокини 2
Овкусяват се с черен пипер и сол и се поставят в купа.
3
Свински котлет с нар и смокини 3
Поливат се със сока от портокала и олиото.
4
Свински котлет с нар и смокини 4
Лукът се нарязва наситно и се запържва с кафявата захар в разтопено краве масло.
5
Свински котлет с нар и смокини 5
Добавят се виното и смокините и се задушават на слаб огън 3-4 минути.
6
Свински котлет с нар и смокини 6
Сипва се сокът от портокала.
7
Свински котлет с нар и смокини 7
Зрънцата на нара се пюрират в блендер и полученият сок също се излива в тигана със смокините.
8
Свински котлет с нар и смокини 8
Маринованото месо се пече във фурна на 200 градуса 10-15 минути, след което се слага в тигана със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: