Овчарски гювеч

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Овчарски гювеч
 
Необходими продукти:
200 г сирене
2-3 глави лук
2-3 чушки
2-3 домата
10 с. л. олио
1 щипка сол
1 щипка захар
4 яйца
1 с. л. брашно
1/2 кофичка кисело мляко
1/2 връзка магданоз
1 ч. л. мащерка (3-4 стръка прясна мащерка)


Начин на приготвяне:
1
Овчарски гювеч
Лукът се нарязва наситно и се запържва в олиото на силен огън.
2
Овчарски гювеч 2
Чушките се нарязват на колелца и се слагат при запържения лук.
3
Овчарски гювеч 3
Добавят се нарязаните на кубчета домати и се запържват около 10 минути.
4
Овчарски гювеч 4
Поръсва се със сол и захар и се разбърква.
5
Овчарски гювеч 5
Яйцата се разбиват в отделен съд и се поръсват с брашното.
6
Овчарски гювеч 6
Магданозът и мащерката се пасират с киселото мляко и получената смес се излива при яйцата с брашното.
7
Овчарски гювеч 7
Запържените зеленчуци се прехвърлят в гювече.
8
Овчарски гювеч 8
Отгоре се натрошава сирене, полива се със заливката и се запича във фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


141 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: