Тюрлю гювеч

Дата: 16.09.2008
Източник: Бон Апети
Тюрлю гювеч
 
Необходими продукти:
1 кг телешко месо
счукан черен пипер
2-3 стръка магданоз
2-3 с. л. олио
1 глава кромид лук
3 домата
3 патладжана на кубчета
4-5 чушки
40-50 г краве масло
250-300 г бамя
млян черен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Тюрлю гювечТелешкото месо се нарязва и се поръсва с черен пипер.
2
Тюрлю гювеч 2Лукът се нарязва наедро и се омесва с месото (сухо мариноване).
3
Тюрлю гювеч 3Маслото се разтопява в загрятото олио.
4
Тюрлю гювеч 4Добавя се месото, след 2-3 минути се разбърква и се овкусява със счукан черен пипер.
5
Тюрлю гювеч 5Патладжаните се нарязват на филии и се поръсват със сол. Поставят се в тава под лек наклон, за да се отцедят.
6
Тюрлю гювеч 6Месото отново се разбърква и температурата на котлона се намалява. Изчаква се бульонът, който се е отделил, да се изпари. Омекналото месо се изважда от тенджерата.
7
Тюрлю гювеч 7Отцедените патладжани се нарязват на кубчета, а чушките – наедро, след което се слагат в пръстен гювеч.
8
Тюрлю гювеч 8В тенджерата от пърженето се сипва 1 ч. ч. вода, посолява се и се прехвърля в гювеча заедно с бамята и месото.
9
Тюрлю гювеч 9Отгоре се подреждат обелените и нарязани наедро домати и се поръсва с магданоз. Ястието се похлупва и се пече в умерена фурна около час и половина.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта