Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащерка

Дата: 19.09.2008
Източник: Бон Апети
Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащерка
 
Необходими продукти:
1 бр. пилешки гърди
1 морков
1 глава кромид лук
1 кубче пилешки бульон
олио от пюрирани магданоз и мащерка
балсамов оцет
черен пипер на вкус
корнфлейкс за паниране
1/2 ч. л. чубрица
2 с. л. олио
2-3 с. л. готварска сметана
1 яйце
4-5 стръка пресен лук
450 г пилешки дробчета
6-7 стръка магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащеркаНеобелената глава лук, морковът, магданозът и кубчето пилешки бульон се кипват във вода.
2
Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащерка 2Кожата се отделя от пилешкото филе и мазните й краища се отстраняват, след което се слага в пергаментова хартия и се суши във фурна на 60 градуса около 60 минути.
3
Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащерка 3Пилешкото филе се срязва през средата, но без да се стига до края, след което се разтваря, така че да се получи пържола.
4
Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащерка 4Пилешките дробчета се запържват в нагорещеното олио, като се разбъркват с нарязаните наситно пера от зелен лук. Поръсват се с чубрица и черен пипер.
5
Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащерка 5Няколко от запържените дробчета се нарязват наситно и се завиват на руло в посоленото пилешко месо.
6
Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащерка 6Рулото се увива във фолио, свободните краища на фолиото се завръзват и полученото пакетче се потапя в бульона. Тенджерата се сваля от котлона.
7
Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащерка 7Останалите дробчета се смилат в блендер заедно със сметаната, докато се получи пастет.
8
Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащерка 8Пошираното филе се развива от фолиото, овалва се в чипс и яйце и се запича във фурна на 200 градуса.
9
Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащерка 9Изпеченото роле се разрязва на две парчета и се поднася с пастета, украсен с чипса от кожата, няколко капки балсамов оцет и олио от мащерка и магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
Анна коментира рецептата Сконс със сирене
goger се регистрира в сайта.
Aniradeva се регистрира в сайта.
Elka Spiridonova коментира рецептата Мъфини с ябълки и канела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта