Рулца от сьомга с фурми

Гост: Хосе Луис Руиз Комино
Източник: Бон Апети
Дата: 30.09.2008
Рулца от сьомга с фурми
 
Необходими продукти:
200 г филе от сьомга
7-8 бейби сепии
12 бр. аспержи
10-12 сушени фурми
1/2 глава кромид лук
100 мл бяло вино
100 мл готварска сметана
2-3 щипки шафран
сол и зехтин на вкус


Начин на приготвяне:
1
Рулца от сьомга с фурми
Филето от сьомга се нарязва на ленти, а фурмите се почистват от костилките.
2
Рулца от сьомга с фурми 2
Фурмите се завиват в лентите сьомга на рулца, които се захващат с помощта на клечки.
3
Рулца от сьомга с фурми 3
Рулцата от сьомга се поставят в дълбока тава и се поливат със зехтин.
4
Рулца от сьомга с фурми 4
Поръсват се със сол и се запичат за 5 минути във фурна на 160 градуса.
5
Рулца от сьомга с фурми 5
Лукът се нарязва наситно и се задушава с 2 с. л. зехтин. Разбърква се и след като се зачерви, се сипва виното и се поръсва с шафран.
6
Рулца от сьомга с фурми 6
Изчаква се бялото вино да заври и се добавя сметана.
7
Рулца от сьомга с фурми 7
Аспержите се бланшират 2-3 минути в отделен съд с вода.
8
Рулца от сьомга с фурми 8
Сепиите се запържват в загрят зехтин за кратко и се поръсват със сол.
9
Рулца от сьомга с фурми 9
Рулцата от сьомга, сепиите и аспержите се подреждат в порционна чиния и се поливат със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: