Торнедо от сьомга със сметаново-лучен сос и бекон

Гост: Андон Андонов
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Торнедо от сьомга със сметаново-лучен сос и бекон
 
Необходими продукти:
1 котлет от сьомга
150-200 г спанак
100 мл рибен бульон
30-40 г бекон
30-40 г масло
3-4 с. л. готварска сметана
4-5 стръка пресен лук


Начин на приготвяне:
1
Торнедо от сьомга със сметаново-лучен сос и бекон
Котлетът от сьомга се почиства от костите и се завива на кръг, като се завръзва с конец, за да се образува турнедото.
2
Торнедо от сьомга със сметаново-лучен сос и бекон 2
Лукът се слага в касерола със 150-200 мл вода.
3
Торнедо от сьомга със сметаново-лучен сос и бекон 3
Добавят се спанакът и рибеният бульон и се оставя да заври, като периодично се разбърква.
4
Торнедо от сьомга със сметаново-лучен сос и бекон 4
Получената смес се пасира в блендер, отцежда се и се връща на котлона да ври.
5
Торнедо от сьомга със сметаново-лучен сос и бекон 5
Слагат се охладено масло и готварска сметана и се разбърква.
6
Торнедо от сьомга със сметаново-лучен сос и бекон 6
Турнедото се изпържва, като се обръща на всеки 15-20 секунди, за да не изтече сосът.
7
Торнедо от сьомга със сметаново-лучен сос и бекон 7
Конецът се премахва и кожата на сьомгата се обелва.
8
Торнедо от сьомга със сметаново-лучен сос и бекон 8
Спаначеният сос се излива в затоплена чиния и върху него се поставя турнедото, а около рибата се поръсва с нарязания на тънки лентички и запържен бекон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: