Аспержи с морски език и моркови на пара

Дата: 24.11.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 филета морски език (200 г)
1/2 к. ч. марината от сушените домати
10 листа пресен босилек
1 скилидка чесън
2-3 парчета мариновани сушени домати
морска сол и бял пипер на вкус
1 ч. л. зехтин за мариноване
1 морков
6 аспержи
1-2 капки балсамов оцет
 

Начин на приготвяне:
1
Аспержи с морски език и моркови на параСтъблата на аспержите се обелват, основата им се подостря и се бланшират за 5-7 минути в кипнала подсолена вода.
2
Аспержи с морски език и моркови на пара 2Морковът се почиства и с картофобелачка се нарязва на тънки филийки. Вари се на пара 5 минути.
3
Аспержи с морски език и моркови на пара 3Рибните филета се разрязват на две по дължина и в горната част на парчетата се оформя ръб. Поръсват се с морска сол и бял пипер и се поливат със зехтин.
4
Аспержи с морски език и моркови на пара 4Аспержите се увиват в рибните филета. Поставят се при леко сварените моркови и се варят заедно на пара още 7-8 минути.
5
Аспержи с морски език и моркови на пара 5Сушените домати се нарязват наситно и се слагат в купа заедно с пресования чесън и нарязания наситно босилек. Наливат се маринатата на доматите и балсамовият оцет и се посолява.
6
Аспержи с морски език и моркови на пара 6Предястието се сервира, като морковите се завиват на рулца, слагат се в чиния заедно със завитите в рибни филета аспержи и се заливат с дресинга.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта